Flat Renovation for Design Enthusiasts with Gabled Roof

London studio MWAI has used a soft-grey palette to update an apartment on the upper floors of a Victorian terrace in Little Venice, applying the tone to chevron-patterened tiling and oak floors.

dezeen.com

The architects used geometric tiling and shades of white and grey to emphasise the space and lightness within the minimalist home, which they created for two design enthusiasts and their growing family.

dezeen.com

At the centre of the property, a grey panelled entrance hall creates a large open space, with doors leading off to bedrooms, a bathroom and laundry room.

The soft hues of the walls here complement the grey-washed floors.

“Part of the brief called for the creation of a characterful entrance that would be warm, welcoming and naturally leading guest to the living room upstairs,” MWAI director Alessia Mosci told Dezeen.

dezeen.com

“A contemporary design with warmth and texture to suit the clients’ modern classic furniture collection.” MWAI uses pale grey tones in west London flat renovation for two design enthusiasts