An Open-air Roof Deck Campus

Between getting out of my taxi, walking to the front gate of Apple’s visitor check-in, walking up the hill in Apple Park between its new campus and the edge of the land it owns, walking around the Steve Jobs Theater at the top of that hill, walking around its glass circumference, and down its vast marble staircases, I must have been greeted every 20 feet.

There were smiling Apple employees, or people wearing Apple shirts, at least, welcoming me to Apple’s press event everywhere I looked. They all seemed so proud of what they were a part of today. Everyone was smiling, even as they stood in the 90-degree sun. I was sweating; the naturally cooled ventilation of the Jobs theater, albeit very environmentally friendly, was not cooling the glasshouse down enough for the roughly 1,000 people who had convened in it.

Many tweeted in awe at the construction of the Steve Jobs Theater. It’s a circular building with a massive carbon-fiber roof that is only supported by glass walls. It’s an architectural miracle, that looks really great when the sun hits it just right. But it’s also just a giant, empty waiting area, without a seat to sit on or a single thing to interact with. It’s a barn. It’s a greenhouse. It’s an empty Apple Store.

At the company’s visitor center, which sits across the street from the entrance to its actual campus, there is an open-air roof deck with views back toward the donut. Dozens of Apple employees were on hand to assist if I wanted them to take a photo of me with the campus in the background. The marble of the stairs up to the roof deck matched the marble on the stairs in the theater, and I wondered how many people would ever see both in one day. What the Apple Park is like: First impressions of Apple’s new campus (AAPL) — Quartz